Slobomir P Univerzitet podržao Sajam kreditiranja projekta “Volontiraj – kreditiraj”

Sajam-Volontiraj-kreditiraj-Slobomir-P-Univerzitet8-690x270

Slobomir P Univerzitet podržao Sajam kreditiranja projekta “Volontiraj – kreditiraj”

Autor: Vanja Elcic

23.06.2014.

Slobomir P Univerzitet je 28. aprila 2014. godine, učestvovao na Sajmu kreditiranja projekat „Volontiraj kreditiraj“ u Sarajevu, kao jedan od sponzora i prijatelja pomenutog projekta.

Sedmi Sajam kreditiranja, kao i Socijalni dan, dijelovi su Projekta „Volontiraj-kreditiraj“, koji je posljednjih godina u Bosni i Hercegovini postigao značajne rezultate, a prije svega, poslužio je kao dobar primjer kako organi vlasti, nevladine organizacije i firme iz različitih privrednih, uslužnih i drugih djelatnosti, u cijeloj Bosni i Hercegovini, mogu sarađivati na podsticanju i njegovanju socijalnih i humanih vrijednosti.

Pomenuti Sajam kreditiranja, kao završna manifestacija Projekta, ima za cilj međusobno povezivanje srednjoškolaca i razmjenu iskustava, te prezentovanje projektnih ideja čiji je osnovni cilj unapređenje lokalne zajednice.
Ove godine je projektne aplikacije predstavilo oko devedeset srednjih škola iz 42 gradova Bosne i Hercegovine, a učenici su se takmičili za novčane nagrade od 1.500 KM.

 

Kategorija: ,

Komentar

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Incoming events…